landonderderegenboog.jpgOver de verbeelding van Jacob’s zoon Jozef in de kunst verzorgt Ben Piepers een cursus van zes bijeenkomsten in zowel Bennekom als Wageningen. Het kleurrijke levensverhaal van Jozef vormt een bron van inspiratie.

Jozef: dromer, onderkoning van Egypte en herder van Israël, kennen we als de elfde van twaalf zoons. Hij is de lievelingszoon van zijn vader, die hem voortrekt en een veelkleurige mantel schenkt, en wordt gehaat door zijn jaloerse broers, die hem in de put werpen en als slaaf verkopen. In Egypte voorspelt dromenduider Jozef aan de farao zeven jaren van overvloed, gevolgd door zeven jaren van schaarste. In opdracht van de farao legt hij voldoende graanvoorraad aan. Jozef’s broers komen vanuit het hongerende Kanaän naar Egypte om graan te kopen. Hij geeft hen uiteindelijk volle zakken mee en herenigt zich met zijn familie die zich in Egypte vestigt en uitgroeit tot het volk van de Israëlieten.

In elke cursusbijeenkomst kijken deelnemers naar beeldende kunst, vertellen ze wat ze zien en beleven, en lezen en bespreken ze een gedeelte uit het verhaal van Jozef in het boek Genesis.

De cursus in de Vredehorst, Tarthorst 1 in Wageningen, wordt gegeven op de maandagen 8 en 22 januari, 5 en 19 februari en 4 en 18 maart, van 14.00 tot 16.15 uur. In de Maria Virgo Regina-kerk, Heelsumseweg 1 in Bennekom, geeft Ben Piepers de cursus op dinsdagen, zowel in de ochtend (10.00 tot 12.15 uur) als op de avond (19.30 tot 21.45 uur): 9 en 23 januari, 6 en 20 februari, 5 en 19 maart. Aanmelden kan tot 19 december bij inge-engels@live.nl.

Copyright © 2024 Heilige Titus Brandsma parochie Wageningen e.o. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer & Webmaster